Υλικά για 30-35 μηλοπιτάκια:
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
- 5 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- κονιάκ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. αλεύρι ακόμη (όχι πολύ για να μη σφίξει η ζύμη στο ψήσιμο).
- Αφήνουμε τη ζύμη 30′ να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Βάζουμε τα κομματάκια μήλου σε κατσαρόλα αντικολλητική, τα αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά σε μέτρια φωτιά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τα καρύδια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια όσο ένα μεγάλο καρύδι.
- Ανοίγουμε με πλάστη και με το μαχαίρι κόβουμε τις άκρες, για να φτιάξουμε τετράγωνα.
- Βάζουμε λίγο από τη γέμιση στο κέντρο και ενώνουμε τις άκρες διαγώνια, αφού τις έχουμε βρέξει πρώτα με νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20΄περίπου.
Σημείωση: Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε μείγμα φυστικοβούτυρου με κρέμα κακάο.