Υλικά για 35 κομμάτια:
- 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ή ποτήρι (χωρητικότητας 200 ml) ζάχαρη (ή 2-3 κ.σ. παραπάνω, αν τα θέλουμε πιο γλυκά)
- 4 μήλα μέτρια
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 125 γρ. κουβερτούρα χοντροσπασμένη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με τους χυμούς.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
- Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσε με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ ή μέχρι να καφετίσουν.
Σημείωση: Για να έχουμε ομοιόμορφα μπισκότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό μικρό τσέρκι.