Υλικά για 35 κομμάτια:

  • 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ή ποτήρι (χωρητικότητας 200 ml) ζάχαρη (ή 2-3 κ.σ. παραπάνω, αν τα θέλουμε πιο γλυκά)
  • 4 μήλα μέτρια
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 125 γρ. κουβερτούρα χοντροσπασμένη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα ανακατεύουμε με τους χυμούς.
  • Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
  • Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσε με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ ή μέχρι να καφετίσουν.

Σημείωση: Για να έχουμε ομοιόμορφα μπισκότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό μικρό τσέρκι.