Υλικά για 20 περίπου μηλοπιτάκια:
- 1 φύλλο σφολιάτας 20χ30 (έτοιμη ή σπιτική, η συνταγή Φύλλο σφολιάτας στην κατηγορία Γλυκά)
- 3 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1/2 ποτήρι νερό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο λεμόνι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- αυγό και γάλα για άλειμμα (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από φύλλο) σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάπου κάπου για 25-30′. Αν σωθεί το νερό ενδιάμεσα,προσθέτετε λίγο ακόμα.
- Πατάτε με το πιρούνι τα μήλα για να λιώσουν (αλλά να μείνουν και λίγα μικρά κομμάτια).
- Κόβετε με ένα κουπ πατ στρογγυλά κομμάτια από το φύλλο, γεμίζετε το κάθε κομμάτι φύλλο με ένα κουταλάκι από τη γέμιση, το κλείνετε και πατάτε καλά με ένα πιρούνι τις άκρες για να μην ανοίξουν.
- Χτυπάμε, αν θέλουμε, αυγό και γάλα και αλείφουμε τα μηλοπιτάκια.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30′ (μέχρι να ροδίσουν)
- Πασπαλίζουμε με άχνη όσο είναι ακόμη πολύ ζεστά για να λιώσει λίγο η ζάχαρη.