Υλικά για στρογγυλή φόρμα κέικ 26 εκ.:
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι 125 γρ.
- 1 ½ κεσεδάκι γιαουρτιού ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 4,5 κεσεδάκια αλεύρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Ένα μπέικιν πάουντερ
- 1 κεσεδάκι σταφίδες
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 μήλο και 1 αχλάδι
- κανέλα
- Λίγη μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σταφίδες και τις αλευρώνουμε.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μήλο και το αχλάδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη με κανέλα.
Στο μπολ με το μείγμα προσθέτουμε τις σταφίδες (κρατάμε λίγες σταφίδες για μετά) και ανακατεύουμε.- Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε κάθετα τις φέτες μήλου και αχλαδιού και ανάμεσα ρίχνουμε τις υπόλοιπες σταφίδες.