Υλικά για στρογγυλή φόρμα κέικ 26 εκ.:

  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι 125 γρ.
  • 1 ½ κεσεδάκι γιαουρτιού ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι γάλα
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • 4,5 κεσεδάκια αλεύρι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ένα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι σταφίδες
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 μήλο και 1 αχλάδι
  • κανέλα
  • Λίγη μαρμελάδα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιογενές.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις σταφίδες και τις αλευρώνουμε.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μήλο και το αχλάδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη με κανέλα.

  • Στο μπολ με το μείγμα προσθέτουμε τις σταφίδες (κρατάμε λίγες σταφίδες για μετά) και ανακατεύουμε.
  • Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα. Τοποθετούμε κάθετα τις φέτες μήλου και αχλαδιού και ανάμεσα ρίχνουμε τις υπόλοιπες σταφίδες.