Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 4-5 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση:
- 4 μήλα μέτρια πράσινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε σε 2 μέρη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μέρος σε φύλλο και το απλώνουμε στη φόρμα ψηλά μέχρι τα τοιχώματα.
- Βάζουμε τη γέμιση, ανοίγουμε σε φύλλο το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε τη γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′ και 5′ λεπτά στον αέρα και κάτω αντίσταση.