Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:

  • 4 μήλα μέτρια πράσινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Χωρίζουμε σε 2 μέρη, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Για τη γέμιση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  • Ανοίγουμε το μεγαλύτερο μέρος σε φύλλο και το απλώνουμε στη φόρμα ψηλά μέχρι τα τοιχώματα.
  • Βάζουμε τη γέμιση, ανοίγουμε σε φύλλο το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε τη γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′ και 5′ λεπτά στον αέρα και κάτω αντίσταση.