keiksokolatas

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 κέικ:

Για τα κέικ:

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη ή βούτυρο με μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αβγά
  • 150 ml γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.σ. γιαούρτι

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ τα αβγά, το γάλα, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανιλίνη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με τα αβγά σε εκείνο με το αλεύρι.
  • Χτυπάμε μαλακά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε χάρτινες θήκες στις φόρμες και γεμίζουμε με κουτάλι μέχρι τη μέση (ή χρησιμοποιούμε φόρμες σιλικόνης).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στα κέικ.
  • Για το γλάσο χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την άχνη και το κακάο μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό.
  • Γεμίζουμε με το χέρι, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό για να ισιώσουμε τις επιφάνειες ή βάζουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα κέικ με κορνέ.