Υλικά για 2-3 άτομα:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μικρά μανιτάρια ολόκληρα (ή μεγαλύτερα σε φέτες)
- 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε λωρίδες
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 100 ml κρέμα γάλακτος (ή πλήρης ή ελαφριά)
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη μισή μαργαρίνη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 2-3′.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη στο τηγάνι και αφού λιώσει σοτάρουμε το κρέας για 3-4′. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30′.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και αν έχουν σωθεί τα υγρά, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια για 20′ περίπου.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 1-2′ ακόμη.