Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μικρά μανιτάρια ολόκληρα (ή μεγαλύτερα σε φέτες)
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (ή πλήρης ή ελαφριά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τη μισή μαργαρίνη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 2-3′.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια από το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη στο τηγάνι και αφού λιώσει σοτάρουμε το κρέας για 3-4′. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30′.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και αν έχουν σωθεί τα υγρά, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια  για 20′ περίπου.
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 1-2′ ακόμη.