mosxari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή νουά)
  • 500 γρ. χόρτα (σπανάκι, μαρούλι, πράσο, μαϊντανός, σέλινο)
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινι και 1 κόκκινη (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβγό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι 15′ στη χύτρα.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χόρτα.
  • Προσθέτουμε το κρέας, τα καρότα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 και 1/2 ώρα.
  • Πριν σωθεί το ζουμί, χτυπάμε για λίγο το ασπράδι με έναν αβγοδάρτη, μετά προσθέτουμε τον κρόπο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.
  • Βάζουμε στο μείγμα λίγο από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και χύνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, κουνάμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.