Υλικά για 2 άτομα:
- 300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι ή νουά)
- 500 γρ. χόρτα (σπανάκι, μαρούλι, πράσο, μαϊντανός, σέλινο)
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά πράσινι και 1 κόκκινη (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μοσχάρι 15′ στη χύτρα.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα χόρτα.
- Προσθέτουμε το κρέας, τα καρότα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 και 1/2 ώρα.
- Πριν σωθεί το ζουμί, χτυπάμε για λίγο το ασπράδι με έναν αβγοδάρτη, μετά προσθέτουμε τον κρόπο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ομογενοποιούμε.
- Βάζουμε στο μείγμα λίγο από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας και χύνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε τη φωτιά, κουνάμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.