Υλικά για 3-4 άτομα:
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. καφές δυνατός (καφέ που έχετε ετοιμάσει δηλαδή υγρό)
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα χοντοκοπανισμένη και καβουρδισμένη ελαφρώς
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε και τη ζάχαρη με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε τη σαντιγί στο κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε τη μισή μους σε μπολάκια,προσθέτουμε αμυγδαλόψιχα και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μους.
- Γαρνίρουμε με αμύγδαλα ή τρούφα ή τρίμματα σοκολάτας.