Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. καφές δυνατός (καφέ που έχετε ετοιμάσει δηλαδή υγρό)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα καφέ αμυγδαλόψιχα χοντοκοπανισμένη και καβουρδισμένη ελαφρώς
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με τον καφέ σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βάζουμε και τη ζάχαρη με το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε τη σαντιγί στο κρύο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε τη μισή μους σε μπολάκια,προσθέτουμε αμυγδαλόψιχα και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μους.
  • Γαρνίρουμε με αμύγδαλα ή τρούφα ή τρίμματα σοκολάτας.