Υλικά για 40 περίπου κομμάτια:
- 1 ποτήρι μούστο (χυμό σταφυλιού)
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- 3/4 ποτηριού ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο και 1/2 αραβοσιτέλαιο
- 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 900-1000 γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα (το αλεύρι σε δόσεις) και ζυμώνουμε (όχι πολύ) μέχρι να γίνει μια όχι σφιχτή ζύμη.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια των 45 γρ. το καθένα και απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25′ (στη δεύτερη δόση κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180).