Υλικά για 40 περίπου κομμάτια:

  • 1 ποτήρι μούστο (χυμό σταφυλιού)
  • 1 ποτήρι πετιμέζι
  • 3/4 ποτηριού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο και 1/2 αραβοσιτέλαιο
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 900-1000 γρ. αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα (το αλεύρι σε δόσεις) και ζυμώνουμε (όχι πολύ) μέχρι να γίνει μια όχι σφιχτή ζύμη.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια των 45 γρ. το καθένα και απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25′ (στη δεύτερη δόση κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180).