Υλικά για 22-25 μουστοκούλουρα:
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι πετιμέζι ή μούστος
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- λίγο αλάτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 600-650 γρ.)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το μπέικιν και το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια (αλλιώς δε θα πλάθονται τα κουλούρια).
- Παίρνουμε ζύμη βάρους 45 γρ. και πλάθουμε τα κουλούρια. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 16′. Το δεύτερο ταψί μπορεί να χρειαστεί 15′.