moustokouloura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 22-25 μουστοκούλουρα:

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι πετιμέζι ή μούστος
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • λίγο αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 600-650 γρ.)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το μπέικιν και το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια (αλλιώς δε θα πλάθονται τα κουλούρια).
  • Παίρνουμε ζύμη βάρους 45 γρ. και πλάθουμε τα κουλούρια. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 16′. Το δεύτερο ταψί μπορεί να χρειαστεί 15′.