Υλικά για ταψάκι 25χ15 εκ.:
- 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους χοντροκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 20 γρ. κακάο
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 80 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
- Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς στο ταψί και τα καβουρδίζουμε για 15′.
- Ζεσταίνουμε το μέλι με τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα.
- Το ανοίγουμε με τα χέρια σε ισόπαχο παραλληλόγραμο.
- Χαράσσουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.