Υλικά για 15 μπάρες σε πυρέξ 23χ30:
- 350 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. δημητριακά σιταριού και ρυζιού
- 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης και 1 κ.σ. μέλι ζεσταμένα σε ένα μπρίκι με 2 κ.σ. νερό
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο (προαιρετικά)
- 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. γάλα
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 3/4 φλιτζ. αλεύρι (ή αμυγδαλόσκονη)
- 2 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- 6 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 χούφτα μαύρες σταφίδες
- 1/2 χούφτα κράνμπερις ψιλοκομμένα
- 50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπολ τα υλικά με τη σειρά που δίνονται παραπάνω μέχρι τα ξερά φρούτα.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Στρώνουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και απλώνουμε το υλικό με ένα βρεγμένο κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 5′ και κόβουμε σε κομμάτια.