Υλικά για ταψί 20χ30:
- 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. γλυκόζη
- 350 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.σ. σταφίδες (ή και αποξηραμένα φρούτα όπως βατόμουρα ή άλλα)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά για περίπουυ 4-5′ ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15′ και 5′ μόνο η κάτω αντίσταση.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα και μπορούμε είτε να τυλίξουμε με μεμβράνη είτε να τα βάλουμε σε καλά κλεισμένο δοχείο.