Υλικά:
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο πικάντικο τυρί τριμμένο
- 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
- 30ο γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
- 2 αγγουράκια σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
- λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Γέμιση
- Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ με νερό για 20′ να ξαρμυριστούν και τις σουρώνουμε.
- Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Φύλλο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε είτε λίγο αλεύρι είτε λίγο νερό. Η ζύμη θα είναι σφιχτή.)
Σύνθεση
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο και το γεμίζουμε με 1-2 κ.σ. γέμιση.
- Κλείνουμε το πιτάκι και στη μέση του φύλλου διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το ρολάρισμα.
- Λαδώνουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.