Υλικά:

Για το φύλλο:

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 30ο γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 αγγουράκια σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
  • λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Γέμιση

  • Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ με νερό για 20′ να ξαρμυριστούν και τις σουρώνουμε.
  • Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Φύλλο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε είτε λίγο αλεύρι είτε λίγο νερό. Η ζύμη θα είναι σφιχτή.)

Σύνθεση

  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο και το γεμίζουμε με 1-2 κ.σ. γέμιση.
  • Κλείνουμε το πιτάκι και στη μέση του φύλλου διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζουμε το ρολάρισμα.
  • Λαδώνουμε μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.