Υλικά για 40 μπισκότα:
- 2 κούπες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1/2 κούπα κράνμπερις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κράνμπερις.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα κράνμπερις και ζυμώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κράνμπερις και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ζύμωμα.
- Κάνουμε μπάλα τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
- Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κόλλες χαρτιού ψησίματος και ανοίγουμε με το χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκατοστού (ανάλογα πόσο χοντρά ή λεπτά τα θέλουμε).
- Κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17΄ (ανάλογα το φούρνο, ίσα που θα έχουν πάρει χρώμα).
Σημείωση: Αν δεν έχουμε κουπ πατ, κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε με την παλάμη μας.
Τα κράνμπερις υπάρχουν σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να βάλετε και δαμάσκηνα ψιλοκομμένα.