Υλικά για περίπου 36 μπισκότα:

  • 2 κούπες καφέ φαρίνα (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 80 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίο
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • μαρμελάδα φρούτων του δάσους
  • τριμμένη ινδική καρύδα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5′).
  • Ρίχνουμε το αβγό, τη βανίλια και τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες (και παραπάνω να μείνει δεν πειράζει).
  • Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού (ανάλογα και πόσο χοντρά θέλουμε τα μπισκότα, μπορεί να είναι και περισσότερο παχύ το φύλλο).
  • Χαράζουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα και μετά κόβουμε κάθετα σχηματίζοντας τα μπισκότα (τύπου πτιμπερ).
  • Αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17′.

Σημείωση: Αν δε θέλουμε να “καούν” η μαρμελάδα με την ινδική καρύδα, μπορούμε να ψήσουμε τα μπισκότα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ίσως χρειαστούν 2′ παραπάνω ψήσιμο.