Υλικά για περίπου 36 μπισκότα:
- 2 κούπες καφέ φαρίνα (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 80 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίο
- 1 αβγό
- 1 βανίλια
- μαρμελάδα φρούτων του δάσους
- τριμμένη ινδική καρύδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5′).
- Ρίχνουμε το αβγό, τη βανίλια και τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες (και παραπάνω να μείνει δεν πειράζει).
- Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού (ανάλογα και πόσο χοντρά θέλουμε τα μπισκότα, μπορεί να είναι και περισσότερο παχύ το φύλλο).
- Χαράζουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα και μετά κόβουμε κάθετα σχηματίζοντας τα μπισκότα (τύπου πτιμπερ).
- Αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17′.
Σημείωση: Αν δε θέλουμε να “καούν” η μαρμελάδα με την ινδική καρύδα, μπορούμε να ψήσουμε τα μπισκότα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Ίσως χρειαστούν 2′ παραπάνω ψήσιμο.