Υλικά για 20 γεμιστά μπισκότα διαμέτρου 6 εκ.:

  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι χοντρό
  • 40 γρ. μέλι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 170 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. κράνμπερις
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Υλικά για τη γέμιση:

  • 300γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ κτυπώντας το με το φτερό, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βρώμη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη στο μίξερ.
  •  Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε τα κράνμπερις.
  • Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα και αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα να σφίξει. Προτιμότερο είναι να τη φτιάξουμε από το βράδυ.
  • Ανοίγουμε σε λεπτό πάχος ανάμεσα σε φύλλα αντικολλητικά με τον πλάστη. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την υπόλοιπη βάζουμε στο ψυγείο.
  •  Κόβουμε μπισκότα διαμέτρου 6 εκ., απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17′.
  • Κολλάμε τα μπισκότα με τη γέμιση ανά δύο.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ και αφήνουμε έως ότου σταθεροποιηθεί εκτός ψυγείου.

 

Σημείωση: Επειδή η ζύμη κολλάει πολύ όταν την ανοίγουμε, καλό είναι να αλευρώνουμε το κάτω αντικολλητικό φύλλο, να πασπαλίζουμε με αλεύρι και τη ζύμη από πάνω και μετά να σκεπάζουμε με το δεύτερο αντικολλητικό φύλλο.