Υλικά για 10-12 μπισκότα:
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 μέτριο μήλο τριμμένο στο μούλτι
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 60 γρ. πετιμέζι
- 50 ml γάλα φρέσκο
- 50 γρ. φουντουκόψιχα χοντροκοπανισμένη
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Προσθέτουμε το μήλο, το αβγό, το πετιμέζι και το γάλα.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή και σχετικά εύπλαστη ζύμη (αν είναι υγρή αρκετά, βάζουμε για 30′ στο ψυγείο για να σφίξει).
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε δίσκο πάχους 1 εκ.
- Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι δισκάκια ζύμης.
- Αν δε βγουν όλα με τη μία, κόβουμε όσα μπορούμε, πλάθουμε ξανά το περίσσευμα της ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με τη φουντουκόψιχα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′ (μέχρι να ροδίσουν).
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε τη φουντουκόψιχα στο μείγμα και όχι πάνω από τα μπισκότα.