Υλικά για 10-12 μπισκότα:

  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 μέτριο μήλο τριμμένο στο μούλτι
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 60 γρ. πετιμέζι
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 50 γρ. φουντουκόψιχα χοντροκοπανισμένη

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μήλο, το αβγό, το πετιμέζι και το γάλα.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μαλακή και σχετικά εύπλαστη ζύμη (αν είναι υγρή αρκετά, βάζουμε για 30′ στο ψυγείο για να σφίξει).
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε δίσκο πάχους 1 εκ.
  • Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι δισκάκια ζύμης.
  • Αν δε βγουν όλα με τη μία, κόβουμε όσα μπορούμε, πλάθουμε ξανά το περίσσευμα της ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Βάζουμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με τη φουντουκόψιχα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′ (μέχρι να ροδίσουν).

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε τη φουντουκόψιχα στο μείγμα και όχι πάνω από τα μπισκότα.