Υλικά για 10-12 μπισκότα:
- 125 γρ. (1/2 συσκευασία) μαργαρίνη
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 70 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- 2-3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 2 κ.σ. σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να χρυσίσει.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2-3′ μέχρι να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο κρεμώδες μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και το σουσάμι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή με το χέρι (που έχουμε καλύψει με γάντι).
- Βάζουμε με ένα κουτάλι σούπας ίσες ποσότητες μείγματος σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας λίγο με το κουτάλι για να πλατύνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′ (μέχρι να ροδίσουν).
- Όταν τα βγάλουμε είναι ακόμη ελαφρώς μαλακά, καθώς όμως κρυώνουν γίνονται πιο σφιχτά και τραγανά.