Υλικά για 20 περίπου κομμάτια:

  • 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 180 γρ. καφέ ζάχαρη (αν είναι η νωπή θα βγουν πιο σκούρα και με λίγο διαφορετική γεύση σαν γεύση καφέ)
  • 1 αβγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 ποτήρι (χωρητικότητας νερού 200 ml) αλεύρι
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι (χωρητικότητας νερού 200 ml) κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το αβγό και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αδειάζουμε αραιά σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′.