mpiskotamygdalou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 35-40 κομμάτια:

  • 150 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μείγμα με μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 75 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο ασπρισμένο και περασμένο από το μούλτι)
  • 1 βανίλια
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5′ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το αβγό και χτυπάμε για ακόμη 3′.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά (δε θέλει πολλή ώρα, για να μη σφίξει το μείγμα).
  • Πλάθουμε μπισκότα σε μέγεθος μεγάλου φουντουκιού.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12′ (το δεύτερο ταψί θα χρειαστεί 1-2′ λιγότερο).
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

Σημείωση: Γίνεται μια πολύ αφράτη ζύμη και τα κουλουράκια αφρός, αρκεί να δουλευτεί καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη αλλά δε θέλει πολύ ανακάτεμα όταν προσθέσουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο.