Υλικά για 35-40 κομμάτια:
- 150 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
- 125 γρ. βούτυρο (ή μείγμα με μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό
- 200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 75 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο ασπρισμένο και περασμένο από το μούλτι)
- 1 βανίλια
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5′ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το αβγό και χτυπάμε για ακόμη 3′.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά (δε θέλει πολλή ώρα, για να μη σφίξει το μείγμα).
- Πλάθουμε μπισκότα σε μέγεθος μεγάλου φουντουκιού.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12′ (το δεύτερο ταψί θα χρειαστεί 1-2′ λιγότερο).
- Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
Σημείωση: Γίνεται μια πολύ αφράτη ζύμη και τα κουλουράκια αφρός, αρκεί να δουλευτεί καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη αλλά δε θέλει πολύ ανακάτεμα όταν προσθέσουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο.