mpiskotavanilia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 25 μπισκότα:

  • 250 βούτυρο (ή ανάμεικτο με μαργαρίνη)
  • 300 αλεύρι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 20 γρ. κακάο
  • 150 γρ. ζάχαρη (70 γρ. άχνη και 80 γρ. λευκή ή καστανή)

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και βάζουμε το γάντζο στο μίξερ.

Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. (Κρατάμε λίγο αλεύρι στην άκρη). Εναλλακτικά μπορούμε να ζυμώσουμε με το χέρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κρατήσαμε.

Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τα 2 μπολ στο ψυγείο.

Πλάθουμε τις ζύμες σε λωρίδες ή κορδόνια. Πλάθουμε πλεξούδες με τα 2 ζυμάρια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε μπερδεύοντας τα δυο χρώματα ζύμης μεταξύ τους. Επίσης, μπορούμε να ανοίξουμε 2 φύλλα, να βάλουμε το σοκολατένιο φύλλο μέσα στο λευκό και να τυλίξουμε. Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Βγάζουμε και κόβουμε ροδέλες 1 εκ..

Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για 25′.