Υλικά για 40 περίπου μπισκότα:

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσης
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (σύνολο άλευρων=450 γρ.)
  • 5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/ 4 κκ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 6 κ.σ. γεμάτες λάδι ηλιέλαιο
  • 4 κ.σ. γεμάτες ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (σύνολο λιπαρών ουσιών=200 γρ.)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Eκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, τα 5 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
  • Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε 2 ρολά με διάμετρο 4-5 εκ.(λεπτό κορδόνι), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε 2 ταψιά.
  • Αφαιρούμε τα ρολάαπό τις λαδόκολλες.
  • Κόβουμε τα ρολά σε δίσκους 0,5 εκ.
  • Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αν θέλουμε.
  • Ψήνουμε για 12’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις και αέρα.
  • Ελέγχουμε από κάτω τα μπισκότα, αν έχουν καφετίσει.