Υλικά για 30 περίπου μπισκοτάκια:
- 220 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
- 110 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το φτερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν λίγο στο ψήσιμο.
- Πιέζουμε την επιφάνεια των μπισκότων ελαφρώς με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.