Υλικά για 30 μπισκότα:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 50 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο με το μίξερ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Προσθέτουμε και το τζίντζερ γλασέ και ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ανοίγουμε σε φύλλο 5 χλσ. και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.
  • Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15′ (τα 2 τελευταία αέρα και κάτω αντίσταση).