Υλικά για 30 μπισκότα:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 50 γρ. ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ
- 1 κρόκος αυγού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο με το μίξερ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
- Προσθέτουμε και το τζίντζερ γλασέ και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε σε φύλλο 5 χλσ. και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ.
- Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 15′ (τα 2 τελευταία αέρα και κάτω αντίσταση).