Υλικά για περίπου 40 μικρά μπισκότα των 25 γρ.:

  • 165 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 320 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 175 γρ. χαρουπάλευρο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 190 γρ. νιφάδες βρώμης και φαγόπυρου αλεσμένες στο μούλτι
  • 75 γρ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
  • Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να πλατύνουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-18′.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.