Υλικά για περίπου 40 μικρά μπισκότα των 25 γρ.:
- 165 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 320 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 175 γρ. χαρουπάλευρο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 190 γρ. νιφάδες βρώμης και φαγόπυρου αλεσμένες στο μούλτι
- 75 γρ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
- Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο να πλατύνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-18′.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.