Υλικά για 40 μπισκότα (βάρους 20 γρ. το καθένα):

  • 125 ml πετιμέζι
  • 125 ml ελαιόλαδο ή μείγμα με ηλιέλαιο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml τσίπουρο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 375 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το λάδι, τη ζάχαρη και το τσίπουρο.
  • Ανακατεύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά και το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Παίρνουμε 20 γρ. από τη ζύμη και πλάθουμε ένα κορδόνι με το οποίο φτιάχνουμε κουλουράκι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Απλώνουμε τα μπισκότα σε ρηχά ταψιά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-18 λεπτά.