Υλικά για 40 μπισκότα (βάρους 20 γρ. το καθένα):
- 125 ml πετιμέζι
- 125 ml ελαιόλαδο ή μείγμα με ηλιέλαιο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 ml τσίπουρο
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 80 γρ. καλαμποκάλευρο
- 375 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πετιμέζι, το λάδι, τη ζάχαρη και το τσίπουρο.
- Ανακατεύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά και το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε 20 γρ. από τη ζύμη και πλάθουμε ένα κορδόνι με το οποίο φτιάχνουμε κουλουράκι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Απλώνουμε τα μπισκότα σε ρηχά ταψιά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-18 λεπτά.