Υλικά για 50 κομμάτια:

  • 220 γρ. ταχίνι
  • 135 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, χωρίς την φλούδα, τριμμένα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ για 3-4΄.
  • Βάζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. (Η ζύμη θα κολλάει λίγο.)
  • Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τις πλάθουμε σε μπαλίτσες.
  • Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζουμε μέχρι να πλατύνουν (σε ύψος 0,5 εκ.).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25΄30΄.