Υλικά για 50 κομμάτια:
- 220 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- 280 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, χωρίς την φλούδα, τριμμένα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό το ταχίνι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ για 3-4΄.
- Βάζουμε τον γάντζο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. (Η ζύμη θα κολλάει λίγο.)
- Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τις πλάθουμε σε μπαλίτσες.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τις πιέζουμε μέχρι να πλατύνουν (σε ύψος 0,5 εκ.).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25΄30΄.