Υλικά για 18 μπισκότα:

  • 115 ζάχαρη
  • 115 βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5′ σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι και βάζουμε τη σόδα. Αφού αφρίσει ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και βάζουμε για 15΄στο ψυγείο.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Θα χρειαστούμε 2 ταψιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 15΄.