Υλικά για 18 μπισκότα:
- 115 ζάχαρη
- 115 βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 βανίλια
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5′ σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι και βάζουμε τη σόδα. Αφού αφρίσει ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και βάζουμε για 15΄στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Θα χρειαστούμε 2 ταψιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 15΄.