mpiskota

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 80 μπισκότα:

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 αυγό μικρό
  • 1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
  • 150 γρ. μέλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό ή φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το φτερό.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Την επομένη την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C για 12-15 λεπτά (ανάλογα και το μέγεθος του μπισκότου, τα μικρά 13′, τα μεγαλύτερα 15′, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα γύρω γύρω).
  • Αφήνουμε να στεγνώσουν.