Υλικά για 80 μπισκότα:
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
- 125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 75 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 αυγό μικρό
- 1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
- 150 γρ. μέλι
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 550 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό ή φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το φτερό.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Την επομένη την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C για 12-15 λεπτά (ανάλογα και το μέγεθος του μπισκότου, τα μικρά 13′, τα μεγαλύτερα 15′, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα γύρω γύρω).
- Αφήνουμε να στεγνώσουν.