Υλικά για 3-4 άτομα:
- 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος (αρνίσιος και μοσχαρίσιος ή μόνο μοσχαρίσιος)
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/2-1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη στην πρέσα σκόρδου
- 60-70 γρ. φακές καλά βρασμένες (από φακές που περίσσεψαν στραγγισμένες καλά από τα υγρά τους) και λιωμένες στο μούλτι.
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4-1/2 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζουμερό, ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στην γκριλιέρα που έχουμε λαδώσει ή σε φούρνο.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.