Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
- 3 κ.σ. κουκουνάρι σπασμένο
- 2 κ.γλ. ξερός βασιλικός
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω, αν είναι πολύ “νερουλά” τα μπιφτέκια)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες (μπορεί και ολόκληρο βράδυ).
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο ρηχό ταψί της κουζίνας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 15-20′ γυρίζοντάς τα και από την άλλη μεριά ή τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.