Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι σπασμένο
  • 2 κ.γλ. ξερός βασιλικός
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω, αν είναι πολύ “νερουλά” τα μπιφτέκια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες (μπορεί και ολόκληρο βράδυ).
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο ρηχό ταψί της κουζίνας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 15-20′ γυρίζοντάς τα και από την άλλη μεριά  ή τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.