Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (μπορεί να είναι και ανάμικτος με χοιρινό κιμά)
  • 1 μήλο σκληρό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 2 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • αλάτι (1 κ.γλ.)
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Αν η ζύμη φαίνεται ρευστή, προσθέτουμε λίγη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι στο μπλέντερ, 2 κ.σ.).
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30′ περίπου.