Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (μπορεί να είναι και ανάμικτος με χοιρινό κιμά)
- 1 μήλο σκληρό τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
- 2 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι (1 κ.γλ.)
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αν η ζύμη φαίνεται ρευστή, προσθέτουμε λίγη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι στο μπλέντερ, 2 κ.σ.).
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30′ περίπου.