Υλικά για 4 άτομα:

  • 500-600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μπλέντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό κύμινο
  • 1/2 κούπα καφέ τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • πιπεριά φλωρίνης
  • γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά και τη γραβιέρα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε κύβους από γραβιέρα και πιπεριά.
  • Ξαναπλάθουμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν τα υλικά της γέμισης και ψήνουμε σε ψηστιέρα ή γκριλιέρα ή σε ταψάκι με λίγο νερό στους 220 βαθμούς για 30-40′.