Υλικά για 4 άτομα:
- 500-600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο μπλέντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. κοφτό κύμινο
- 1/2 κούπα καφέ τριμμένη φρυγανιά
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- πιπεριά φλωρίνης
- γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά και τη γραβιέρα και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
- Πλάθουμε μπαλάκια και στο εσωτερικό τους βάζουμε κύβους από γραβιέρα και πιπεριά.
- Ξαναπλάθουμε τα μπιφτέκια για να καλυφθούν τα υλικά της γέμισης και ψήνουμε σε ψηστιέρα ή γκριλιέρα ή σε ταψάκι με λίγο νερό στους 220 βαθμούς για 30-40′.