Υλικά για ταψί 40χ30:
- 5 ποτήρια (χωρητικότητας 200 ml) γάλα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 3/4 ποτηριού σιμιγδάλι (είτε ψιλό είτε χονδρό)
- 3 αβγά
- 1 κ.σ. κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- βούτυρο λιωμένο (ή μείγμα από βούτυρο, μαργαρίνη, σπορέλαιο)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλα ή το σύρμα (σε μέτρια φωτιά).
- Ρίχνουμε από ψηλά σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μη σβολιάσει.
- Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα (δε θα είναι πολύ πηχτή, γιατί θα πήξει και περισσότερο μόλις κρυώσει).
- Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε 5-6΄να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και τα μισά φύλλα. Απλώνουμε την κρέμα, ισιώνοντας την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
- Ένα ένα από τα υπόλοιπα φύλλα που βουτυρώνουμε τα περνάμε από κάτω από την πίτα.
- Μόλις τελειώσουμε, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και χαράσσουμε την πίτα σε μεγάλα κομμάτια φροντίζοντας να μην φτάσει στην κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40΄μέχρι να ροδίσει.
- Όταν βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, βγάζουμε τα κομμάτια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Σημείωση: Έψησα στο τέλος μετά τα 40΄μόνο στην κάτω αντίσταση για 6΄. Χρησιμοποίησα σιμιγδάλι χοντρό και ήταν πολύ καλή η κρέμα.