Υλικά για 10 κομμάτια:
- 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό για πίτες
- 2 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 χούφτες ψιλοκομμένο λάχανο
- 1 καρότο σε μπαστουνάκια
- 1/2 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
- 8-10 μανιτάρια φρέσκα σε κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
- 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 αβγό για άλειμμα
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10′ περίπου. Αν χρειαστεί, θα προσθέσουμε 3-4 κ.σ. νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα σε ένα τραπέζι και τα κόβουμε κάθετα στη μέση.
- Λαδώνουμε κάθε φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος της στενής μεριάς και διπλώνουμε την άκρη προς τα μέσα.
- Αρχίζουμε να τυλίγουμε. Λίγο πριν τη μέση της διαδρομής, γυρίζουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
- Αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη από τα μπουρεκάκια και τα κλείνουμε.
- Τοποθετούμε στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό, τα αλείφουμε με αβγό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σημείωση: Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας φύλλο με 500 γρ. νερό, 5 κ.σ. λάδι, 1 κ.γλ. αλάτι και νερό όσο πάρει μέχρι να βγει μια εύπλαστη ζύμη.