Υλικά για 10 κομμάτια:

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό για πίτες
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 χούφτες ψιλοκομμένο λάχανο
  • 1 καρότο σε μπαστουνάκια
  • 1/2 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
  • 8-10 μανιτάρια φρέσκα σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 αβγό για άλειμμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10′ περίπου. Αν χρειαστεί, θα προσθέσουμε 3-4 κ.σ. νερό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σε ένα τραπέζι και τα κόβουμε κάθετα στη μέση.
  • Λαδώνουμε κάθε φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος της στενής μεριάς και διπλώνουμε την άκρη προς τα μέσα.
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε. Λίγο πριν τη μέση της διαδρομής, γυρίζουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
  • Αλείφουμε με λίγο νερό την άκρη από τα μπουρεκάκια και τα κλείνουμε.
  • Τοποθετούμε στο ρηχό ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό, τα αλείφουμε με αβγό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σημείωση: Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας φύλλο με 500 γρ. νερό, 5 κ.σ. λάδι, 1 κ.γλ. αλάτι και νερό όσο πάρει μέχρι να βγει μια εύπλαστη ζύμη.