Υλικά για 3 άτομα:

  • 500 γρ. μπούτι χοιρινό (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια που όμως δεν έχουν διαχωριστεί)
  • 2 -3 αποξηραμένα σύκα, 6 χουρμάδες και 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 1 ποτήρι πετιμέζι
  • 1/2 ποτήρι γλυκό κρασί (1/2 ποτήρι ξηρό κρασί και 1 σφηνάκι λικέρ)
  • 1/2 κ.σ. κόλιανδρο σπόρους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα σύκα, τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τον κόλιανδρο στο πετιμέζι και το κρασί.
  • Αφήνουμε να μουλιάσουν για 30′.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το πετιμέζι και το κρασί στο μούλτι μέχρι να προκύψει ένας σχετικά λείος πολτός.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το λαδώνουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δύο λαδόκολλες που έχουμε στρώσει σταυρωτά.
  • Αλείφουμε με τον πολτό το κρέας και μέσα στις σχισμές. (Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο το υλικό επάλειψης, θα μας περισσέψει αρκετό – πάνω από 200 γρ- που θα το χρησιμοποιήσουμε σε ένα κέικ με πετιμέζι.)
  • Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς για 30′ και μετά στους 160 για 2 ώρες.
  • Ανοίγουμε καλά τις λαδόκολλες, αφαιρούμε τα υγρά βάζοντάς τα σε ένα κατσαρολάκι και ψήνουμε το κρέας για 5′ στο γκριλ.
  • Το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι το δένουμε με 1 κ.γλ. γεμάτο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.