Υλικά για 3 άτομα:
- 500 γρ. μπούτι χοιρινό (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια που όμως δεν έχουν διαχωριστεί)
- 2 -3 αποξηραμένα σύκα, 6 χουρμάδες και 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- 1 ποτήρι πετιμέζι
- 1/2 ποτήρι γλυκό κρασί (1/2 ποτήρι ξηρό κρασί και 1 σφηνάκι λικέρ)
- 1/2 κ.σ. κόλιανδρο σπόρους
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα σύκα, τους χουρμάδες, τις σταφίδες και τον κόλιανδρο στο πετιμέζι και το κρασί.
- Αφήνουμε να μουλιάσουν για 30′.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το πετιμέζι και το κρασί στο μούλτι μέχρι να προκύψει ένας σχετικά λείος πολτός.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το λαδώνουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δύο λαδόκολλες που έχουμε στρώσει σταυρωτά.
- Αλείφουμε με τον πολτό το κρέας και μέσα στις σχισμές. (Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε όλο το υλικό επάλειψης, θα μας περισσέψει αρκετό – πάνω από 200 γρ- που θα το χρησιμοποιήσουμε σε ένα κέικ με πετιμέζι.)
- Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς για 30′ και μετά στους 160 για 2 ώρες.
- Ανοίγουμε καλά τις λαδόκολλες, αφαιρούμε τα υγρά βάζοντάς τα σε ένα κατσαρολάκι και ψήνουμε το κρέας για 5′ στο γκριλ.
- Το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι το δένουμε με 1 κ.γλ. γεμάτο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.