Υλικά για πυρέξ 20χ30:

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 220 γρ.ή 1 ποτήρι του νερού (ελαιόλαδο + καλαμποκέλαιο, 120 γρ. ελαιόλαδο + 100 γρ. καλαμποκέλαιο, μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία αλλά το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ με μεγαλύτερη οξύτητα)
  • 330 γρ. ζάχαρη καστανή-μαύρη ή 11/2 κούπα καφέ (ή 250 γρ. καστανή-μαύρη + 80 λευκή)
  • 7 αβγά
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μια κούπα καφέ γεμάτη)
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντάς την με σπάτουλα ή μικρή ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις λιώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Όσο λιώνει η σοκολάτα χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 10΄τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το πυρέξ (τινάζοντας για να φύγει το περίσσιο αλεύρι) και χύνουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄(ανάλογα το φούρνο).

Σημείωση: Το μπράουνις μπορεί και να είναι λίγο υγρό στο εσωτερικό.

Για να λιώσουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ετσι θα λιώσει χωρίς να κολλήσει στον πάτο του σκεύους.