Υλικά για 4 άτομα:
- 3 κολοκυθάκια
- 3 πατάτες
- 3 καρότα
- 2 ντομάτες σφιχτές
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά εκτός από τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα για 4-5′. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τη φρυγανιά, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
- Βάζουμε σε ταψί ελαιόλαδο και στρώνουμε τα λαχανικά με το κατσικίσιο τυρί. Περιχύνουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού και μετά το μείγμα της μυζήθρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, για να μαγειρευτούν όλα τα λαχανικά.