Υλικά για 4 άτομα:

  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 2 ντομάτες σφιχτές
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λαχανικά εκτός από τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα για 4-5′. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, τη φρυγανιά, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
  • Βάζουμε σε ταψί ελαιόλαδο και στρώνουμε τα λαχανικά με το κατσικίσιο τυρί. Περιχύνουμε με λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε από πάνω το περιεχόμενο του τηγανιού και μετά το μείγμα της μυζήθρας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45-50′. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, για να μαγειρευτούν όλα τα λαχανικά.