Υλικά για 2 άτομα:
- 4 μπριζολάκια μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ποτήρι ζωμό κότας
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 κ.σ. παρμεζάνα (ή άλλο κίτρινο τυρί με άλλο γευστικό αποτέλεσμα)
- 1 κ.σ. μπλε τυρί
- 1 φέτα τυρί του τοστ
- 1//2 ποτηριού γάλα
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια για 4-5 ώρες (ή όλο το βράδυ) σε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ακτινίδιο και λίγη σαγκρία (αν υπάρχει).
- Σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, τα ψήνουμε σε γκριλιέρα και τα τελειώνουμε στο φούρνο (για να μη στεγνώσουν, αν τα τελειώσουμε στη γκριλιέρα).
- Στο τηγάνι που σοτάραμε τα μπριζολάκια, σοτάρουμε και το κρεμμύδι και σβήνουμε με το ζωμό και το κρασί.
- Προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε να σωθούν τα περισσότερα υγρά σε μέτρια φωτιά. (Αν τα τυριά δεν λιώνουν, χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα).
- Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει δέσει το βούτυρο αφήνοντάς το να λιώσει, το μαϊντανό και τα μπριζολάκια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδέυουμε με σπαράγγια που τα περιχύνουμε με τη σάλτσα (ή με μπρόκολο).
Σημείωση: Ό,τι περισσέψει από τη σάλτσα, τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλο.