mosxarisiampirzolakia

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 4 μπριζολάκια μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι ζωμό κότας
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα (ή άλλο κίτρινο τυρί με άλλο γευστικό αποτέλεσμα)
  • 1 κ.σ. μπλε τυρί
  • 1 φέτα τυρί του τοστ
  • 1//2 ποτηριού γάλα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια για 4-5 ώρες (ή όλο το βράδυ) σε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ακτινίδιο και λίγη σαγκρία (αν υπάρχει).
  • Σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, τα ψήνουμε  σε γκριλιέρα και τα τελειώνουμε στο φούρνο (για να μη στεγνώσουν, αν τα τελειώσουμε στη γκριλιέρα).
  • Στο τηγάνι που σοτάραμε τα μπριζολάκια, σοτάρουμε και το κρεμμύδι και σβήνουμε με το ζωμό και το κρασί.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και αφήνουμε να σωθούν τα περισσότερα υγρά σε μέτρια φωτιά. (Αν τα τυριά δεν λιώνουν, χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα).
  • Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει δέσει το βούτυρο αφήνοντάς το να λιώσει, το μαϊντανό και τα μπριζολάκια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Συνοδέυουμε με σπαράγγια που τα περιχύνουμε με τη σάλτσα (ή με μπρόκολο).

Σημείωση: Ό,τι περισσέψει από τη σάλτσα, τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μακαρόνια με φιλετάκια κοτόπουλο.