Υλικά για 16 κομμάτια:

  • 1 μπαγκέτα
  • 300 γρ. χαλούμι
  • 6 ξερά σύκα
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι βαλσαμικό
  • φύλλα από τρυφερό σπανάκι για το σερβίρισμα ή μαρούλι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό.
  • Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα.
  • Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήνουμε ελαφρώς σε φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε μια φέτα χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού, 2-3 φύλλα από το τρυφερό σπανάκι και το μείγμα ελιάς-σύκου.