Υλικά για 16 κομμάτια:
- 1 μπαγκέτα
- 300 γρ. χαλούμι
- 6 ξερά σύκα
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κάππαρη
- ελαιόλαδο
- ξίδι βαλσαμικό
- φύλλα από τρυφερό σπανάκι για το σερβίρισμα ή μαρούλι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό.
- Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα.
- Κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες και ψήνουμε ελαφρώς σε φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάζουμε μια φέτα χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού, 2-3 φύλλα από το τρυφερό σπανάκι και το μείγμα ελιάς-σύκου.