Υλικά για 4 άτομα:
- 8 μεγάλες φέτες ψωμί (από στρογγυλό ψωμί) ψημένες
- 2 ψημένα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (είτε στο φούρνο είτε σε αντικολλητικό τηγάνι για 15-20΄)
- 2-3 κολοκυθάκια (ανάλογα το μέγεθος)
- 1 μελιτζάνα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κ.σ. πέστο (είτε έτοιμο είτε σπιτικό)
- 4 κ.σ. τυρί κρέμα
- ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15΄.
- Ψήνουμε το ψωμί στους 180-200 βαθμούς για 10-12΄ (μέχρι να ξεραθεί).
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σάλτσα πέστο και το ξίδι.
- Αλείφουμε με το μείγμα αυτό τις φέτες ψωμιού.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο.
- Μοιράζουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στο ψωμί και σερβίρουμε.
Σημείωση: Μπορούμε να κόψουμε τις φέτες στη μέση και να φτιάξουμε σάντουιτς. Μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς και με μπαγκέτες.