Υλικά για 4 άτομα:

  • 8 μεγάλες φέτες ψωμί (από στρογγυλό ψωμί) ψημένες
  • 2 ψημένα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (είτε στο φούρνο είτε σε αντικολλητικό τηγάνι για 15-20΄)
  • 2-3 κολοκυθάκια (ανάλογα το μέγεθος)
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κ.σ. πέστο (είτε έτοιμο είτε σπιτικό)
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15΄.
  • Ψήνουμε το ψωμί στους 180-200 βαθμούς για 10-12΄ (μέχρι να ξεραθεί).
  • Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σάλτσα πέστο και το ξίδι.
  • Αλείφουμε με το μείγμα αυτό τις φέτες ψωμιού.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο.
  • Μοιράζουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στο ψωμί και σερβίρουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να κόψουμε τις φέτες στη μέση και να φτιάξουμε σάντουιτς. Μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς και με μπαγκέτες.