Υλικά για 30 μπισκότα:
- 2 φλιτζάνια καβουρδισμένα, τριμμένα αμύγδαλα και 1 φλιτζάνι φουντουκόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ και 1/2 φλιτζάνι ινδική καρύδα τριμμένη (ή όλο αμύγδαλο)
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 5 ασπράδια
- 1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μπλέντερ με 2 κ.σ. από τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και την κανέλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (10-15′) ώσπου να αρχίσει ν’ αποκολλάται από τις πλευρές της κατσαρόλας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια τοποθετούμε ακανόνιστα κομμάτια από το μείγμα σε ρηχό ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 30-35′.