italikoiergalovi

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 30 μπισκότα:

  • 2 φλιτζάνια καβουρδισμένα, τριμμένα αμύγδαλα και 1 φλιτζάνι φουντουκόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ και 1/2 φλιτζάνι ινδική καρύδα τριμμένη (ή όλο αμύγδαλο)
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 ασπράδια
  • 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο μπλέντερ με 2 κ.σ. από τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και την κανέλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (10-15′) ώσπου να αρχίσει ν’ αποκολλάται από τις πλευρές της κατσαρόλας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια τοποθετούμε ακανόνιστα κομμάτια από το μείγμα σε ρηχό ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 30-35′.