Υλικά για 4 άτομα:

  • 500-600 γρ. μπρόκολο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. ξηροί καρποί (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, κουκουνάρι)

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρασί ξηρό ή ξίδι
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκίτσες και το βράζουμε για 10΄.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι.
  • Όταν είναι ζεστό το μπρόκολο, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
  • Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.