Υλικά για 4 άτομα:
- 500-600 γρ. μπρόκολο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. ξηροί καρποί (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, κουκουνάρι)
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κρασί ξηρό ή ξίδι
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκίτσες και το βράζουμε για 10΄.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι.
- Όταν είναι ζεστό το μπρόκολο, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
- Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.