mosaiko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. μπισκότα (μιράντα, cookies, digestive)
  • 250 gr. ρικότα
  • 70 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς ψημένα
  • 1 κοφτή κ.σ. κακάο
  • 40 ml λικέρ Amaretto (προαιρετικά)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κ.σ. καφέ (διαλυμένος)

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και την αναδεύουμε με πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Ρίχνουμε και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα και απλώνουμε το μείγμα.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Μία ώρα πριν σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε ροζέτες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.