Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. μπισκότα (μιράντα, cookies, digestive)
- 250 gr. ρικότα
- 70 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς ψημένα
- 1 κοφτή κ.σ. κακάο
- 40 ml λικέρ Amaretto (προαιρετικά)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 κ.σ. καφέ (διαλυμένος)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και την αναδεύουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο, το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Ρίχνουμε και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα και απλώνουμε το μείγμα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Μία ώρα πριν σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε ροζέτες ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.