Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ:
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 550 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό (ακάθαριστα) μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 8-10 φέτες
- 100 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και λαδερή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, όχι παραπάνω.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλο το βράδυ.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
- Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε φύλλο χοντρό και το απλώνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μέχρι πάνω στα τοιχώματα.
- Βάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τρυπάμε το φύλλο με πηρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′. Στα 10′ πριν από το τέλος, βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.
Σημείωση: Το δεύτερο μικρότερο κομμάτι μπορούμε να το κάνουμε στεφάνια που τα απλώνουμε διαδοχικά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.