Υλικά για 25 κομμάτια:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκοµµένη
  • 70 ml χυµός λεµονιού και πορτοκαλιού, φρέσκος ή νερό ή γάλα
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης τριµµένα ή μείγμα με φουντούκια τριμμένα
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. αλεύρι µαλακό
  • λίγο επιπλέον νερό ή γάλα, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Γεμίζουμε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρμόζουμε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί) και βάζουμε µέσα τη σοκολάτα και το χυµό ή το νερό ή το γάλα.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και περιμένουμε µέχρι να ρευστοποιηθεί η σοκολάτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το µείγµα µε µια σπάτουλα σιλικόνης, µέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  • Τρίβουμε στο µούλτι τα φιστίκια ή και τα φουντούκια µέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα µπολ µαζί µε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε µε ένα κουτάλι να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε τη λιωµένη σοκολάτα και αναδεύουμε καλά µε έναν αυγοδάρτη για να οµογενοποιηθούν πλήρως.
  • Ενσωματώνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια λαµαρίνα φούρνου.
  • Παίρνουμε ζύμη 30 γρ., κάνουμε ένα μπαλάκι και το πατάμε να πλατυνθεί.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15΄.
  • Αφήνουμε πάνω σε µια σχάρα να κρυώσουν.