Υλικά στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καστανή)
- 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2 βανίλιες
- 3 φλιτζάνια φαρίνα
- 4-5 μήλα σε κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα (ή σπάτουλα) το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
- Όταν το μείγμα μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε τα μήλα.
- Αλείφουμε το ταψάκι μας με λίγο καλαμποκέλαιο και το αλευρώνουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.