Υλικά στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καστανή) 
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 3 φλιτζάνια φαρίνα
  • 4-5 μήλα σε κομμένα σε κύβους 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα (ή σπάτουλα) το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
  • Όταν το μείγμα μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε τα μήλα.
  • Αλείφουμε το ταψάκι μας με λίγο καλαμποκέλαιο και το αλευρώνουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.