Υλικά για 30 τσουρεκάκια:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 600 ml γάλα
  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει.
  • Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά.
  • Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 10΄.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Κόβουμε σε 2 κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
  • Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά.
  • Κόβουμε κάθε ρολό σε φέτες των 2-3 εκ.
  • Βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε λίγο να ισιώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 βαθμούς για 15′ μέχρι να ροδίσουν.