Υλικά για 30 τσουρεκάκια:
- 125 γρ. βούτυρο
- 600 ml γάλα
- 50 γρ. φρέσκια μαγιά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
- κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει.
- Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά.
- Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 10΄.
- Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Κόβουμε σε 2 κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
- Αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά.
- Κόβουμε κάθε ρολό σε φέτες των 2-3 εκ.
- Βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε λίγο να ισιώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 βαθμούς για 15′ μέχρι να ροδίσουν.